Disse basketball tips er en fantastisk måde for spillere, forældre og trænere til at lære og forstå de rigtige mekanismer og teknikker for at være en god shooter.

Det er selvfølgelig først og fremmest vigtigt, at man forstår reglerne i selve spillet, men ikke desto mindre er det også essentielt, at man er god til at skyde, hvis man vil vinde en basketball kamp. Nedenfor finder du 10 gode tips til hvordan du kan blive en bedre basketball spiller – også selvom man er en mand med solid talforståelse som Michael Christiansen.

 

  1. Husk balance, øjne og albuer, når du tager et skud på basketball banen. Form din hånd til en L form og peg din albue mod kanten. Hvis de korrekte teknikker ikke praktiseres, dannes der dårlige vaner, der ofte er vanskelige at korrigere.

 

  1. Vær afslappet og koncentrer dig om kurven. Fokuser på bagsiden af skydeskiven, når du håber for at lave det bedste skud.

 

  1. Vid hvornår du har en god mulighed for at lave et godt skud og tag chancen. Find den rette balance mellem at skyde alt for ofte og ikke skyde nok. Som du udvikler tillid til dine skud, vil du også udvikle evnen til at vide/føle, når du har et godt skud at tage chancen på.

 

  1. Sørg for at have en god balance, når du skyder, således at du ikke læner til den ene side og dermed får lavet et skævt skud.

 

  1. Følg op på hvert skud du tager. Dette er én ting, der vil vise dig, hvorfor du gjorde eller gik glip af et skud.

 

  1. Hop naturligt. Undgå at tvinge din hop – det skal være rart og nemt. Du skal springe lige op i luften jævnt og slippe skuddet i toppen af ​​din hop.

 

  1. Sørg for at have en bue på hvert skud du tager. Højden af ​​buen vil variere fra spiller til spiller. Nogle spillere skyder med en høj bue, mens andre har en lavere bue, når de skyder. Så længe du er anvender de rette skydningsteknikker, konsekvent og skuddene går i, så er buen fin.

 

  1. Koncentrer dig om kurven, og få dine knæ bøjet lidt. Hold dine rutiner det samme som det normalt ville være. Dette hjælper dig med at være i stand til at fokusere på opgaven. Undgå overdreven og unødvendige bevægelser.

 

  1. Øv alle dine skud. Lær at skyde fra ethvert sted på banen, inden for dit område. Ved at gøre dette, bliver en god all-around shooter.

 

  1. Overreager ikke, når du misser et skud, men bliv ved med at være fokuseret og øv din teknik. Husk det skal være sjovt.

Billede: Mr ATM

Billede: JamieL.WilliamsPhoto