Alle der kender bare lidt til basketball ved, hvor fysisk krævende en sport det er. Det kræver en vis form, at spille en hel basketball kamp, så det er altid godt, at få opbygget sig en god kondition.

Udover kondition, så er det også vigtigt, at være teknisk god – både med bolden og uden. Det kræver masser af træning og sved på panden, at blive dygtig til at drible og dunke.

Her vil jeg komme med nogle forslag til, hvilke øvelser der kan være med til at hjælpe dig med, at forbedre din springkraft. Om du er 2,20m eller 1,85m høj, så er det utrolig vigtigt i basketball, at du kan springe højt – det gælder både når det kommer til at forsvare og angribe.

Her er mine forslag til nogle essentielle øvelser, som du skal arbejde med i træningscenteret:

Squat

Denne øvelse er med til at bygge styrke i dine ben og core. Øvelsen kan laves med vægtstang eller ved bare at bruge din kropsvægt. Til at starte med, er det vigtigt, at du starter let og rytmisk i dine bevægelser.

Når du er blevet bedre og har styr på teknikken, så kan du begynde at øge eksplosiviteten nedefra og op, ved at skubbe fødderne i jorden og lade skuldrene vise vejen opad.

 

Jump Squat

Denne øvelse er absolut nødvendig, hvis du vil forbedre din springkraft, da den forbedrer din eksplosivitet og styrke i din underkrop og core.

Denne øvelse kan laves med kropsvægt, håndvægte eller vægtstang. Det er vigtigt, at du har vægten på skuldrene og et godt greb på stang eller håndvægte. Sørg for at komme godt ned i knæ og spring eksplosivt i vejret.

 

Squat Raise to Armpit

Denne øvelse er en enkel måde, at træne dine eksplosive bevægelser på og indeholder flere af grundprincipperne fra det olympiske løft. Øvelsen udvikler din styrke i skuldrene samtidig med, at den træner din springbaserede bevægelse af hoften.

 

Power Raise

Ligesom Squat Raise to Armpit, så fokuserer denne øvelse sig også på den hurtige springbevægelse og overkroppens trækbevægelse. Øvelse kan laves både med kropsvægt eller håndvægt, hvor håndvægten hurtigt vil blive nødvendig, hvis du vil presse dig selv og have mest muligt ud af øvelsen.

Ikke alene er det en god springkraftsøvelse, den har også en stærk forbindelse til din afslutning på banen. Du kan visualisere, at du bliver presset af en modstander i bevægelsen, men stadig skal udvikle styrken til at få afsluttet.

 

Single Legged Box Blast

Det her er en af de mest effektive øvelser, når det kommer til udvikling af springkraften. Øvelsen kan laves med kropsvægt, håndvægte eller vægtstang.

Du har din ene fod positioneret på kassen eller forhøjningen og den anden på gulvet. Vægten starter på benet, som du har på gulvet, hvorefter du fører den op på benet på kassen, som laver et eksplosivt spring og lander på kassen igen.
Det var fem forslag til øvelser, som du kan lave i træningscenteret og som kan hjælpe dig med at forbedre din springkraft. Med disse tips bliver du måske den nye dunking champion eller ekstra stærk til at blokere i dit forsvarsspil. Work hard, play hard!

Billede: FtCarsonPAO